johnenankiefietsenrondhetkanaal.reismee.nl

Dag 18 Van Anelles naar Auberville

De WiFi is af en toe een probleem, vooral het synchroniseren van de foto’s, daarom zijn de foto’s van de laatste dagen nog niet bijgewerkt.

We hebben vannacht heerlijk geslapen, en vanochtend lekker een broodje op de kamer gegeten.
Het weer was prachtig! Meteen al zonnig en ongeveer 25 graden. Een heerlijke stevige wind, die wij het eerste deel van de tocht zij-achter hadden. Heerlijk! We reden meteen via een zware klim het dorp uit en zo de heuvels op het binnenland in. Prachtige tocht! Eenmaal weer aan de kust kwamen we in een drukker toeristisch gebied. En een huizen daar! De ene nog groter en duurder dan de ander. Prachtige soort vakwerk huizen; en dat ging zo kilometers door.
Daar wonen echt hele rijke mensen.

Er waren ook weer allemaal tanks en op WO2 gerichte dingen; we zagen zelfs een bunker geïnterregeerd in een woonhuis.
En heel veel dingen voor kinderen; heel uitgebreide skate banen, prachtige speeltuinen en mooi gedecoreerde mini golf banen. Ook heel veel carrousels, heel mooi versierd. Er waren dan ook heel veel gezinnen met kinderen. Ook veel gezinnen met kinderen die aan het fietsen waren. Ook ouderen die jeu de boules speelden. Een paar keer een reuzenrat gezien, en zelfs een paar echte circussen; circus Europa en circus Renz ( volgens mij ook wel bekend in Nederland. Heel veel te doen dus, en heel luxe in vergelijking tot Nederland.

We hebben trouwens ook een paar echte woonwagens (Pipo wagens) op een klein stukje groen langs de weg gezien, daar wonen echte donkere Roma’s in.
En ook zagen we op een bepaalde plek heel veel emigranten: bijna allemaal jongens. Dat was dichtbij de plek waar boten naar Engeland vertrekken. Het was er een rotzooi! Er stond ook een grote wagen waarin ze eten maken of zo. Bijna een beetje eng om daar doorheen te fietsen.

We hebben lekker aan het strand geluncht, op een plek waar heel veel mensen op het strand waren en op het water aan het surfen en kitesurfen. Daar krijg je echt een heel erg vakantie gevoel van. Later moesten we bij een hele grote brug wachten waar een zeeschip doorheen ging, met twee loodsboten? (voor en achter een) die het schip leken te trekken en achter in de goede richting hielden. We hebben nog nooit zo’n grote brug omhoog zien gaan!

Ik ben trouwens ook vergeten te vertellen dat we een jacht op vossen hebben gezien. Ze joegen ze met heel veel honden uit een groot maïsveld, waar jagers hun stonden op te wachten. Ze gingen ze opeten vertelden ze.

1 keer is Ankie haar ketting er weer afgegaan; maar dat was snel weer gefixt. We hebben ook een heerlijk APPELtaartje bij de bakker gehaald, en die samen in1 keer opgegeten!:)) Verrassing voor John! ;))

We hadden afgesproken voor 6 uur in te checken, omdat ze dan dicht gingen, dus toen wij vlak voor Auberville (de plaats van ons hotel) nog een hele lange en zware heuvel moesten beklimmen, kwamen we even lekker in het zweet. Maar gelukkig, we waren er om 17.35 uur.

Het was een prachtige dag! We hebben heerlijk gefietst, een flink aantal klimmen (en heerlijke afdalingen) gehad, maar we merken wel dat de benen steeds sterker worden.
We hebben een kleine maar leuke en schone kamer, (gedeelde douche /toilette), dus dat wordt vast lekker slapen. We hebben 64 km gereden.

Nanny

Zo fietsen was jullie bedoeling toch?

Henny

Leuke dag, hoor. Ik ben benieuwd of jullie over de grote brug richting Le Havre gaan binnenkort. Fijne dag morgen.

Georg

Weer een mooi verhaal

Marijke

Kijk, dat begint erop te lijken! Ja, op zo'n tocht ben je zò afhankelijk van de omstandigheden! Fijn dat het nu lekker gaat. Als jullie straks in Leeuwarden aankomen, zijn de benen zo goed dat jullie weer omkeren. Wedden? :)

Sanny

Jullie lijken het veel meer naar de zin te hebben in Frankrijk!